Nu Har Du Uppdaterat Din Telefon?

Nu har det flesta äntligen installerat uppdateringen (ios8). Jag har inte känt av läget, om folk är överdrivet nöjda eller överdrivet missnöjda. Men helt klart så förändras en del småsaker. Det största verkar vara ljudmeddelanden. Alla skickar små röstmeddelanden kors och tvärs till varandra idag. Tänk att en sån liten sak kan få Applemänniskor att jubla.

För övrigt så väntar jag på den stora iPhone 6. Det kommer äntligen räcka med hårddiskutrymme när det närmar sig 128 GB. Det är faktiskt inte mer än vad jag har i MacBook, datorn.

Ska man köpa den stora telefonen är nästan klockan AppleWatch, iWatch eller armbandsfrukten en förutsättning. Utan den blir telefonen för stor att plocka med? Kommer det här med klockan fungera bra så kommer man inte behöva plocka upp telefonen så ofta.

Jag kan se en framtid där vi läser SMS och e-post i klockan men det kommer krävas en del tillvänjning innan det sitter. Mycket står och faller på klockan. Stora frågan är om den slår eller inte. Vissa menar att klockan är en produktkategori som folk inte bett om. Folk vill egentligen inte ha produkten utan vi lär övertygas om att vi har behov. Å andra sidan var den diskussionen igång både med iPod iPad och iPhone. Microsofts VD (ballmer) skrattade när [iPhone](Iphone
https://sv.wikipedia.org/wiki/Iphone) lanserades och berättade att det inte behövdes något segment telefoner utan knappar. I dag skrattar inte Microsoft längre. I dag skrattar bara Apple.

Nu kommenterar Schweiz hur (klock-branschen) ser på nya hotet. Med ungefär samma självförtroende som Microsoft när de dissade touchskärmen -berättade klock-tillverkarna hur marginellt Apple kommer påverka branschen. Vi får väl se om de säger samma sak om några år? Jag köpte inga Microsoft-aktier när iPhone lanserades och jag köper definitivt inga schweiziska Klock-aktier idag.

Klockan är lite speciell eftersom den är så personlig. Tiden lär väl utvisa om Apple hade rätt. Personligen tror jag att det är en bra analys att försöka få telefonen att stanna kvar I fickan. hur lång tid det tar för Apple att få gemene man att bära klockan, är dock frågan.

Det här början på att vi alla kommer kräva otroligt mycket mer av våra klockor i framtiden.

Vad tror du?

Artikel om klockan