Vad är Evernote? (Animerad Infographic)

Videoklipp på YouTube:

http://youtu.be/1p_7snQhdLI

Vill du veta vad Evernote är så kan det vara lite knepigt att ge ett enkelt svar. Jag har själv använt det i många år och det är efter några år som det verkligen blir mer och mer användbart.

Att ha tillgång till alla sina anteckningar från alla sina enheter, brukar vara en vanlig beskrivning. Men som du ser i videon här så finns det så mycket mer att använda Evernote till än anteckningar. Spara röst och ljud, spara bilder och dokument och dina bilder blir sökbara om det finns text i själva bilden så hittar du faktiskt bilden genom att söka efter texten. Alltså perfekt om någon har en namnskylt på ett foto, om du minns vad personen heter kan du söka på namnet så hittar du bilden.

Men det stannar inte där. Du kan faktiskt lägga i helt andra filer också. Då blir det som en annorlunda version av Dropbox, där du har filer i anteckningar.

Evernote är fantastiskt, om än något stort och ibland segt – när man använt det i år efter år. Har du däremot en mindre storlek på allt så följer förstås en snabbare respons.
Fördelarna att du når allt varifrån du än är, från appar och från webben om du behöver. Från alla möjliga enheter, ett mer flexibelt program finns knappt. Gratis är det också om du klarar dig utan några funktioner som du får om du betalar för premium, vilket gör att du får fördelar som att lösenordsskydda appen, att få ladda upp mer, att få snabbare support och funktioner som att skanna in visitkort direkt från telefonen så att de hamnar rätt direkt.

Prova Evernote gratis och ge det en period. Enkelt att tagga allt och enkelt att få översikt. Dessutom ett företag som har en filosofi att inte bli uppköpts utan se till att bli kvar, att vara de som köper upp istället. De har 100 år som mål istället för att ha som mål att existera i tre år, sälja till Google och sticka med pengarna. Något som är upplyftande i en kortsiktig och pengatokig teknikvärld.

Berätta gärna hur Evernote används hos dig i kommentarerna nedan. Det finns berättelser om folk som skrivit hela böcker i Evernote och med Evernote som enda verktyg. Samma gäller arbete och projekt inom organiskationer som kan skötas med ett gratis program som detta, när vissa företag tidigare förlitat sig på programvaror för tiotusentals kronor.
Fantasin sätter gränserna när det gäller Evernote, så det kommer bli intressant att följa.