Ljudböcker via E2GO – recension av Spotify för böcker!

För dig som gillar böcker och ljudböcker så har det nu kommit ytterligare en tjänst med ett rejält utbud av svenska titlar. Ett slags Spotify för böcker och ljudböcker. Läs och lyssna på hur många e-böcker och ljudböcker du vill. Hos oss hittar du nästan hela den svenska marknadens utbud.

[yasr_overall_rating size=”medium”]

Leverantörens egna ord:
Som första aktör på svenska marknaden erbjuder vi en abonnemangstjänst där du får obegränsad tillgång till både e-böcker och ljudböcker. Här hittar du tusentals böcker som du kan ladda ner och läsa eller lyssna på direkt i vår iOS eller Android app.

 

Utseende:
Appen ser ut ungefär som man kan förvänta sig, inget sticker ut på gott och ont. Appen är ganska lätt att förstå sig på och ger en bra översikt kring tillgången av böcker.
Har du en iPhone 6 plus så finns det plats för funktioner, i framtiden kanske utseendet blir mer intuitivt och förhoppningsvis lite snyggare generellt. Reglage och små knappar är inte optimala och dessutom står allt plötsligt stilla, utan att reagera. Men det är nytt och det brukar ta några veckor innan appen blir av med barnsjukdomarna.

Så funkar det.
Appen fungerar genom att vara ett slags Spotify för böcker och ljudböcker. Du kan se mängder av svenska titlar och när du bestämmer dig för en viss bok väljer du att ”aktivera” boken. Då kan du se till att ladda hem hela boken och på det sättet slipper du tänka på att ha uppkoppling till internet så fort du vill lyssna.
Du kan ha tre böcker aktiverade samtidigt och man kan säga att det innebär att tre böcker kan vara öppna för att läsa i när du vill.
Jag vet inte hur de kom fram till att just tre böcker var en bra siffra men så blev det.

Fördelar.
Det finns ett naturligt sug att skapa ett nytt Spotify och det är självklart enkelt att försöka göra ungefär samma sak men med andra produkter. Den som lyckas kommer tjäna enorma pengar men om någon ny kommer in och tar över vet vi inte. Kanske kommer Spotify själva utvecklas till att erbjuda fler produkter och Apple har redan börjat men sin iBookStore och sina ljudböcker i iTunes. Ofta kan de renodlade skapa funktioner och tjänster som skapar något helt annat, de kan skapa en servicenivå och en känsla som drakarna inte kan uppnå. Det är med stort intresse vi kan följa utvecklingen av strömmande media och med mer konkurrens kan det även få Apple att sänka priserna.. Hehe, jag skojade bara. Så långt kommer det nog aldrig att gå, att Apple sänker priser men hur det än är så kommer mer funktioner och mer böcker att göra produkterna bättre för oss alla.
En stor fördel är att appen är att det är så smidigt att nå alla böcker från sin mobil, det gör att du slipper synkronisera med iTunes OCH slipper föra över och krångla.

Missar.
Det finns några saker som kan förbättras. Något är fel gällande uppspelning efter att någon har ringt och uppspelningen avbrutits. Samma gäller Ibland när du pausar boken, byter app och sen försöker få igång boken igen. Där kan det fastna igen och då är det bra om du använder sig av funktionen att skapa bokmärken så du slipper lyssna på samma delar flera gånger.

Priser.
Det är gratis att prova tjänsten och det är dessutom möjligt att bjuda in vänner. När tiden gått ut behöver du abonnera på tjänsten och den kostar 198kr per månad, för att läsa och lyssna på alla böcker När du vill och varifrån som helst.

Vad tycker du? Har du provat appen så passa på att rösta du också:
[yasr_visitor_votes size=”medium”]

Totalt:
Det här är en riktig bra att för oss som är vana att nå några enstaka svenska böcker och resten på engelska. Äntligen en app som faktiskt har ett rejält utbud och på svenska.
Du kan lyssna eller läsa dina böcker i app för Iphone/Ipad, Android, via din Kindle eller ladda ner böckerna till din dator precis när du vill.

[yasr_multiset setid=0]