Apples kommande musiktjänst i blåsväder

Man kan verkligen säga att Apple har gjort en resa. De kontrollerar nu det vi läser, filmer vi tittar på, tidningar böcker, musik och appar. 

Med nya tjänster som kommer likna Spotify så kommer det snart inte finnas något alternativ alls. Nyligen har de dessutom sett till att det enklaste är att föra över alla sina privata bilder till iCloud, på så vis sköter de lagringen och du betalar en summa per månad. Du får dina video och bildminnen på alla dina enheter, alltid. Något som är fantastiskt smart och bra men sammantaget så är det klart att det börjar bli otäckt. 

Förutom att hantera alla dessa medier och få sån makt över allt vi konsumerar så har de dessutom en enhet i det flesta människors fickor. En enhet som berättar vart varje människa befinner sig, hur de har rört sig, vad de pratar om och hur de söker på Internet. En i enhet som i stort sett vet allt.
Vad händer om ett företag som kontrollerar allt väljer att tjäna ännu mera eller kontrollera ännu mera? Vad händer om ett företag som har allt som konsumeras? Om de slutar ge oss det är vi är vana att få till de priser som är rimliga? Vad händer i förlängningen med alla som inte har en enhet från Apple? 

Kommer de få tillgång till allt eller kommer människor att veta mer eller mindre beroende på vilken enhet de har fickan? Få tillgång till samma böcker? Få tillgång till samma tidningar och samma nyhetskällor? Samma musik och samma filmer?

Jag misstror inte Apple på något vis och i det här läget har de inget att tjäna på att bete sig illa, men lite mer konkurrans än att Google försöker ge allt till alla och att Microsoft försöker att försöka vore trevligt. 

Vad tror du? Vad händer med om ett företag kontrollerar alla tidningar, alla böcker eller filmer, all musik och nu alla podcasts i världen?

—-


Veckans nyheter från MacWorld.se Apples kommande musiktjänst i blåsväder

768432390.jpg
Det amerikanska justitiedepartementet oroas över snedvriden konkurrens.

http://macworld.idg.se/2.1038/1.624035/apples-kommande-musiktjanst-i-blasvader