Synka instapaper med din läslista.

För er som använder Instapaper som samlare till allt man vill läsa på nätet, men som man inte hinner läsa just nu. För er kan samma problem uppstå som jag själv irriterar mig på…
Läslistan i Safari är väldigt trevlig men inte så bra som Instapaper, som har massor av andra funktioner. Däremot är det bra att läslistans artiklar laddas hem automatiskt och kan läsas även när din iPhone tappat uppkopplingen till internet. Även din MacBook, laddar hem läslistan så att den kan nås offline. En väldigt Apple-aktig funktion som man blir glad av när man sitter där utan nät ibland och inser att Apple redan laddat hem en massa intressanta sidor som jag själv sagt att jag vill läsa och som nu ligger där trots att nätet strular. Tack, tänker man då och läser en stund till dess att nätet är igång igen. Däremot laddas inte artiklarna på Instapaper ner automatiskt. En annan fördel är att du kan spara vilken sida du än är på direkt till läslistan. Har du fått massa bra sökningsresultat på Google kan du alltså högerklicka på länkarna och skicka dom till läslistan, för att läsa dom där reslutaten senare. Alla hamnar i en läslista som du inte kan göra mycket mer med än att öppna länkarna du sparat eller ta bort dom när du är klar. Men det är trots allt i samma program, vilket underlättar.

Instapaper har dock andra fördelar. Där kan du samla artiklar och sidor du vill läsa, men du kan dessutom organisera dina samlingar i olika mappar och sen söka i dessa. Något som gör att ett arkiv blir lättare att skapa, med smått och gott man vill ha kvar.
Så, därför har jag slutat använda läslistan i Safari trots att jag hade gillat att få artiklar hemladdade automatiskt och jag gillar också att den är inbyggd i Safari och att man ibland kan ta fram sidomenyn och kika, utan att byta app.

Jag har länge letat efter något som synkar dessa utan resultat, men för några dagar sedan hoppades jag på att sökningen skulle ge något och vips, det har kommit ett litet litet gratis program som ligger i din övre meny på din mac (programmet fungerar bara för mac) och sköter synkroniseringen av Instapaper och ”Reading List” eller läslista på svenska.

Den vill ha din inloggning till Instapaper och sen är det bara att låta den synka, och du kan sen spara saker hur du vill. På enkla sättet genom den inbyggda funktionen i Safari där du kan högerklicka och välja ”Lägg till länk i läslistan” och du har den sen även i Instapaper.
Det gör livet lite enklare att leva, att kunna använda snabbfunktioner i webläsaren som man skippat för att man behövt egna knappar till Instapaper. Nu spelar det ingen roll, man gör som man vill.

Har du nytta av snacket så behöver du också en länk.
Här ligger programmet att ladda ner. Berätta gärna hur det går, med en kommentar. Det är alltid kul att få återkoppling på hur fungerar.