Inbox Zero och topplista av mailprogram för iPhone

Något som är grunden för all tidsåtgång på en dator brukar vara mail. Det tar massor av tid och det är något av det viktigaste man kan sköta.

Ingen skulle säga nej till att öka effektiviteten gällande mail och många olika tillverkare har försökt förbättra för oss, speciellt i mobilen som vi nu svarar på så många meddelanden med. Du kan läsa mer om ”Inbox Zero” här.

Google försöker med sitt projekt Inbox, där mail prioriteras och kopplas samman med att-göra-listor och påminnelser. Samtidigt som upplevelsen av din inkorg mer liknar ett ”feed” från sociala medier, något vi vant oss vid. Google har enorma resurser och har lärt sig massor om hur vi använder mail genom Gmail. Genom att erbjuda olika versioner av mail och genom att ha en enorm kunskapsdatabas kommer Google vara en viktig spelare framöver, liksom de är inom alla områden.

Microsoft håller sig mer strikta men har med sin nya mobila version av Outlook börjat ta in funktioner för att bli påmind om ett mail lite senare och funktionen att svepa bort mail till arkiv eller bestämd mapp finns med. Även Microsoft har mycket kunskap genom att de har en så stor del av företagsanvändare genom sin stora Outlook och Office-svit. Här kan mycket hända, när de får skapa verktyg för nya användare med nya förväntningar än de stora programvarorna som så länge var Microsofts intäkt.

blog-newyear

Dropbox har köpt appen Mailbox, som för några år sedan var med och startade hela traditionen av att svepa iväg meddelanden och få påminnelser om dem lite senare eller arkivera dem direkt. Här kom senare en fullfjädrad version till Mac OS X vilket gjorde att man kunde börja svepa mail med sin pekplatta och få ordning på sina mail med samma upplägg som på sina mobiler eller plattor.

Alla strävar efter att nå en tom inkorg, ett sätt att tänka kring epost och ett sätt att hantera meddelanden. Målet ska alltid vara att rensa hela inkorgen och att få något som kan likna frid, genom att snabbt och effektivt få mailen dit de hör hemma men bort från inkorgen.

Ytterligare en app som nu sticker upp är Zero App, en app som även den strävar efter att hjälpa oss med mail och att hjälpa oss få bort våra mail till ”Inbox Zero”.

Appen tar vara på några populära funktioner men ser till att gå lite längre genom att låta dig spara vanliga svar, så att du slipper skriva populära svar flera gånger. Appen ska ockås se till att du blir snabbare på hanteringen genom att lägga upp dina meddelanden i små kort, som visar en sammanfattning av meddelandet. Du kan på så vis få en överblick som ska förenkla.

Den påminner om alla andras försök till ”frid” kring vår epost men har en helt egen känsla genom att upplägget är så orginellt. Här finns en film som visar lite av fördelarna, appen är dessutom gratis och väl värd ett försök för dig som söker förbättring i mailens värld.

Du laddar ner appen Zero App här:

Download from AppStore

Det finns mängder av olika sätt att hantera epost och vilken app du föredrar är mycket av en smaksak och beroende på vad man är van vid. Men att mail är viktigt för de stora, är något som är säkert. Löser någon problemet med att vi får såna enorma mängder med mail och kan någon få apparna att ta över, så kommer användarantalet vara enormt. Vi får se vem som vinner kriget och hur vi kommer hantera mail framöver, just nu liknar de flesta varandra och hoppet finns att det kommer någon som verkligen förändrar sättet vi tänker och hanterar våra mail. Fram till den dagen, får vi använda alla nya funktioner och fortsätta hantera alla hundratals mail så gott vi kan.

Berätta gärna vilken app du använder och vad du tycker fungerar bäst i kommentarsfältet nedan. Rösta på Inbox Zero här: [yasr_multiset setid=0]