Kl 17 idag ska du kunna uppdatera din iPhone för att få nya Apple Music.

Om några timmar släpper Apple en uppdatering till din iPhone och dina andra iEnheter.

Apple_-_Music_-_Membership

Apple Music gör att du får tillgång till all musik på samma sätt som Spotify, men Apple kommer dessutom att köra live-radio över hela världen och människor jobbar med att hitta musik som ska kunna passa dig. Allt beroende på vad du lyssnar på och klickar på.

Här kan du se filmen som presenterar Apple Music.

Förutom musiken så kommer Apple lägga till lite saker från artisterna, eller rättare sagt så har artisterna möjlighet att ladda upp och visa bilder, journalanteckningar och alla möjliga lappar och skisser eller ljudfiler som var del av skapandeprocessen. På så sätt ska vi få en starkare koppling till artisten och Apple menar att det då blir en tjänst som kommer bli något alldeles extra.

Spotify är en hård konkurrent men fördelen Apple har är förstås att allt kommer vara inbyggt. Röststyrningen kommer kunna användas för att välja låtar och det kan vara så att smidigheten kommer få över många.

Skulle Apple lyckas att bygga något som artisterna gillar så kan materialet och extragrejerna samlas på iTunes, som redan idag är så enorma och har både musik, filmer och tidningar/böcker.

Det ska bli roligt att testa och det blir bra att Spotify får lite konkurrens, tyvärr kommer konkurrensen av det största och rikaste bolaget i världen. Kanske inte något som man skålar för på firmafesten hos Spotify? Eller så gör Apple att fler börjar prenumerea på musik och att alla får fler kunder på totalen. Det ska bli intressanta år.

Här berättar Stefan Svartling om uppdateringen som han säger ska komma runt 17.00 idag:

iOS 8.4 will be released in just a few hours – 5pm here in Sweden
So in just a few hours (5pm here in Sweden) Apple will release iOS 8.4 (and Apple Music). I’m very excited about iOS 8.4 but not so much about Apple Music.

Det är gratis att testa så när det nu släpps kommer nog de flesta prova hur det fungerar. Lyckas de få bonusdelarna och kontakten med artisten att fungera och samtidigt förenkla upplevelsen på telefonen så tror jag att de kan komma att göra om branshen ytterligare en gång. Den som lever får se…Här är info om priser.

Vi får hoppas att Apple Music är lika bra som det presenterades. Lyssna för fullt och skriv gärna en rad om vad du tycker.