Statistik för din blogg

Det finns massor av appar för att hålla koll på statistik, för den som har en egen blogg eller hemsida som genererar viss trafik. Även om hemsidan är enorm med webshop och grafik i mängder eller om det är din egen Youtube eller Tumblr som du vill hålla koll på så är det intressant att veta om du skriver för någon eller inte.

Hobby att skriva?

Det är inte någon kul hobby att lägga timmar av energi för noll och inga läsare.

Här finns Google Analytics, en tjänst från Google som ger dig statistik i mängder. Så mycket information finns att det faktiskt blir kontraproduktivt. Eftersom det finns så många hundra olika typer av ”värden” så vet man ofta inte vad som verkligen betyder något. Är det bra att en användare har en viss upplösning på sin skärm eller eller är det någon vits att veta vilken webbläsare de använder?

Oftast vill man som vanlig användare ha några speciella informationskategorier: man vill veta hur många som besöker sin sida, hur många av de som besöker är unika och hur förändrar sig de olika siffrorna över tid. Alltså, vilka inlägg vill människor läsa och vilka stänger folk så fort de får chansen?


För att få veta hur länge en användare stannar på din sida finns olika tekniker, men för dig kan du helt enkelt bortse från alla avancerade bakomliggande algoritmer och helt enkelt låta dig att hålla koll på några speciella värden.

Gaget

Jag har pratat med utvecklarnas av appen Gadget, en app som gör just detta. Jag har fått prova appen på mina sidor och det har varit en glad överraskning hur bra den fungerar. Med ett enkelt och snyggt gränssnitt kommer du till en guide för att logga in på ditt googlekonto. När det är klart så är den redo att användas. Enkla och tydliga typsnitt och snygg design gör appen till en fröjd att använda. Du får snabb översikt hur det går för din eller dina sidor på nätet.


Genom en snygg design och en välprogrammerad app får du diagram och en struktur som gör att du antagligen kommer vilja använda den en eller flera gånger om dagen. 

Snyggt och enkelt. 
Genialitet ligger i enkelhet, sägs det. Jag har provat massor av appar och de har antingen för mycket information, för lite information eller för plottrig design.

Gaget är just nu mitt emellan och lyckas med bedriften att man inte tröttnar och att man samtidigt förstår. 

För iPhone och Mac OS.
Appen finns till både iPhone och Mac. Du når samma info på båda genom iCLoud. 

Appen kostar ca 20kr och är väl värd pengarna. Skriv gärna en rad om vad du tycker. 

Läs mer om appen och prova en demo på hemsidan http://gagetapp.com/

Den rekommenderas varmt för dig som behöver veta hur dina sidor presterar. 

Köp direkt via App Store på länken här…