Tempo – Running Log. En logg för dig på språng.

Om du gillar att springa men tycker att Apple helt ärligt är väl komplicerad så är du inte den ende.
Det finns många appar för den som springer, Den allra mest populära är Runkeeper och det är en app som har det mesta och klarar det mesta. Tyvärr är Runkeeper ganska dyr med en årsavgift på nära 500 kr. Med gratisversionen får du inte mycket statistik.

Däremot kan du då använda Runkeeper för att logga din promenad eller din springvända, du kan ställa in så att Runkeeper centraliserar din information så olika appar kommer åt samma information. Det betyder att Runkeeper loggar din promenad, sparar information om hur snabbt och hur du gick. Informationen sparas i appen – men också i databasen Apple Hälsa. Det gör att andra appar kan hänga med och veta hur ofta du sprungit och hur ofta du promenerat.

Apple Hälsa, appen som sparar allt.

Du har en databas i din iPhone som heter Apple hälsa. I den appen samlas din vikt, din längd, dina promenader och hur många trappsteg du tar. Allt möjligt som har att göra med din hälsa kan lagras från olika appar till Apple hälsa. Även saker som vilka mediciner du äter och vilken puls du har, vilken mat du äter och hur många trappsteg du avverkar på en dag.

Har du en Apple Watch så kan du helt enkelt säga till klockan att starta en promenad utomhus och den kommer då logga din promenad, hålla koll på din puls samt lägga allt i appen Apple Hälsa. Alla andra appar kan gå in i Apple Hälsa hälsa och läsa av senaste informationen.

På så vis behöver inte fylla i din vikt på flera ställen och du behöver inte hålla koll på vilken app som vet vad, då alla vet allt.

Tempo, för dig som vill se hur du springer.

Nu kommer vi till appen tempo och varför den är bra att ha. Problemet just nu är att appen hälsa inte är så användarvänlig. Den har massor av så kallade datapunkter och du kan skapa grafer över dina steg per dag men den är omfattande, stor och ganska seg. Om du vill ha koll på hur ofta och hur snabbt springer så finns det därför bättre alternativ, Även om du skulle kunna få fram samma information från appen hälsa så blir det med en tidsåtgång som är rejält mycket högre.

Tydlighet och inriktad på enkel avläsning.

Här är förstasidan, du ser direkt statistik för de senaste.

Enkel överblick

Appen tempo är till skillnad från appen hälsa enkel och målinriktad, tydlig och avskalad. Den visar på förstasidan hur ofta och hur snabbt du springer och har sprungit.

Du kan därefter ställa in lite saker men även här är det väl fungerande med standardinställningarna.

Statistik.

Förutom listan kan du enkelt och snabbt gå in och se statistik som sträcker sig över månad, vecka eller år. Du kan växla mellan de olika lägena och få en bild av hur mycket du springer och hur fort det går.

Allt som allt tar det några sekunder att få fram den intressanta informationen, till skillnad från Apple hälsa som du behöver konfigurera mycket för att ens komma igång.

Behöver du en enkel och tydlig app som håller koll på springandet så är det här en app som kommer göra dig riktigt nöjd.

Pris. $2.99 kostar appen idag.

Du laddar hem den genom att klicka här…


Utvecklarna berättar om appen (engelska):

Tempo – Running Log

Tempo is a simple runner’s log for runs recorded with your Apple Watch. Use the Workout app on your Apple Watch to track your runs and come back to Tempo to view details of your runs.

First of its kind — Tempo is specifically built for runners by an avid runner. It is great for analyzing runs, staying motivated and help you run better!

Features:

 • Simplified log of your daily runs, grouped by weeks.
  • Details like average heart rate, pace splits and more, for every run.
  • Graphs for total distance by weeks and months.
  • Running total for last 7 days and 30 days.
  • Set your weekly training cycle to begin on any day of the week.
  • Use miles or km for distance and pace.
  • View runs that were accidentally recorded as walks.

  Please note that Tempo is exclusively built for Apple Watch runners. This means:

  1. You should not buy this app if you do not use an Apple Watch along with the Workout app for your runs. Tempo does not support running data that is stored in the Health app via other 3rd party apps.
  2. Tempo requires your running workouts to be stored in the Health app on your iPhone. When you use the Workout app on your Apple Watch, your runs are also saved in the Health app, when saved on your Apple Watch. Tempo has been thoroughly tested to display runs tracked and saved with the Workout app on your Apple Watch.