Brygga en Router när du vill köra Time Machine

Ibland vill man inte använda Telias egna router för utdelning av adresser.

Router är dosan som (oftast) står i hallen eller nära huvudjacket – om du har ADSL – en teknik som gör att du får Internet via teleledningarna.

En anledning till att vilja få sin Telia router bryggad är att du har en annan router med andra funktioner och om du vill att den andra routern ska få ”styra” så måste din första router få mindre makt. Det fixar du genom att ”brygga” din router.

Det du kan göra är att ringa Telia support och be dem brygga på distans. När allt är klart så kan det trådlösa nätverket på Telias router fortfarande vara aktivt, det är inget vi vill.

Tryck på knappen på sidan av routern för att stänga av sändningen. Håll in knappen i ungefär 10 sekunder så lampan blir blå istället för grön. Då har du stängt av det trådlösa nätet.

Det här inlägget blev lite tekniskt och när man handlar inläggen på den här frågan om appar. Men eftersom det är viktigt att ha ett hem där Internet fungerar så bra som möjligt så blev denna text till ändå. Har någon en annan router som gärna sköter nätverket samtidigt som Telias router så blir det en krock.

Exempelvis kan en router som Apples ”Time Machine” ge fördelar som automatisk säkerhetskopiering och bättre täckning, men då behöver du brygga din router enligt ovan. För att undvika att båda routrar gör samma jobb och då krockar.