Automatisk koll på när du somnar med Autosleep

Något som är intressant med Apple Watch är att man kan få så otroligt mycket information om sitt hälsoläge.

Det som varit lite besvärligt är att sömnen inte mäts automatiskt. Jag har använt appen Pillow och jag har använt appen Sleep Cycle Alarm Clock men problemet är ändå att man ibland glömmer att berätta för klockan eller telefonen att man ska till att sova. Nu finns det en app som löser det problemet. För 30 kr så får du här en app som håller koll på hårdvaran i klockan och på vilka rutiner du har när du går och lägger dig.

Jag kommer göra en mer djupgående koll av appen men som det nu ser ut så är den väldigt bra på många vis. Du har en kalender som visar hur du har sovit och du har en tydlig och enkel procentsats för hur mycket du ligger efter i sömn, de dagar du har sovit för lite.

Dessutom får du berätta hur du gör på kvällarna, lägger du telefonen på laddning och inte rör den på en viss tid så kommer telefonen förstå att du har somnat. Genom att hålla koll på när din puls går ner så vet också klockan när du går ner i djupsömn.

De flesta funktioner finns även hos andra appar. Som exempel är Pillow otroligt avancerad och en app som jag fortfarande föredrar. Men jag ska nu testa den här och bara argumentet med automatisk koll på när man somnar är argument nog för att byta app.

Om inte alla andra delar verkligen suger så kommer nog många välja den här appen framöver. Om någon har provat, tveka inte att kommentera och berätta vad du tycker.
Även om en funktion finns det betyder inte att den fungerar bra, men vad jag har läst så är de flesta på nätet nöjda med funktionerna som automatiskt hålla koll på när du somnar.
Det gör att du får statistik varenda dag och det är nästan det som är intressantast med en sömnapp.
Att verkligen få veta vad som händer och att inte missa någon dag här och lär komma en dag när man sover riktigt dåligt förändrar ju faktiskt hela veckans energi nivå så att automatiskt hålla koll ser jag som en grundbult i en app som samlar prata om sömn. Jag sover vidare så får vi se. Godnatt.

Köp appen

AutoSleep