Barnkammarboken, app för barn

Eftersom enheterna tillfaller våra barn, eftersom jag har två döttrar som har mig lindad runt sina lillfingrar, så får de en slags förtur när det kommer till det mesta.


Det innebär att min fyraåriga dotter tar min iPad när det passar och att min 1.5-åriga tjej då kräver att få spela på telefonen. Eller tvärtom…

Så, vi samlar appar som är så lärorika som möjligt. Något som faktiskt gör att man ibland är fantastiskt imponerad av vad de lär sig.


Min äldsta dotter repeterade alfabetet så mycket att det var en baggis gör henne när hon började på dagis, min minsting pusslar och grejar, samt lär sig en massa ord.

Så, jag tänker lägga lite fokus på några recensioner av barnappar, även om det redan finns superbra sidor för det. Exempelvis pappasappar.se

Nu till sak, Barnkammarboken finns nu som app och den verkar lovande. Jag har inte gått igenom den, men kontaktar utvecklarna idag och hoppas att vi får lite info om den.

Den bygger dock på musik och att man för sjunga med, samt skicka sina alster till de man vill.

Igenkänningsfaktorn är klart stor, är det bra låtar och smidiga funktioner så kan den funka.Fixar de barnkammarböckerna i sin helhet, till en interaktiv bok så gör de helt rätt.

Bok och tidningsdöden undviks av sådana saker. De enorma böckerna som redan nu kommer med en Cd, skulle göra sig bra på en platta eller smartphone, där man skulle kunna baka in funktionerna att sjunga med, att spela in och att kunna se bilder och videosnuttar direkt i boken.

Försäljningen skulle också öka rejält, för nördar som mig skulle lätt ha några böcker i telefonen, för att kunna läsa en skvätt när det blir läge.

Fram till att alla gör som jag säger, vilket inte är troligt 🙂 så får vi nöja oss med den här delen. Men det kommer hända grejer framöver, tänk om man vore barn i denna tid. Som nörd kan man nästan va lite avis på allt som finns idag, men å andra sidan – skulle jag haft allt som finns idag att pyssla med – skulle jag kanske inte fått ett enda betyg.

Hör av dig och tipsa om din bästa barnapp, här i kommentarsfältet. Vill du och vill utvecklaren, så skriver vi en recension av ditt tips.

– Posted using BlogPress from my iPhone