Dagens länk: Att tänka på inför iOS 7 av bonilsson

Här kommer ett välskrivet inlägg om vad man bör tänka på inför stundande uppdatering. Läs medan du väntar 😉

Kommentarer till Smartare Vardag Kommentarer till Att tänka på inför iOS 7 av bonilsson

17 september 2013

Nu är det dags att börja förbereda sig för uppdatering av iOS 7. Beroende på vad du har för version av iOS idag i din telefon samt vad du har för iTunes-version så gäller det för dig att förbereda dig på olika sätt. Nya iOS 7 kommer endast fungera på följande enheter: iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5 (inklusive kommande modeller), iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad mini samt iPod touch ( 5 Gen).

Läge att städa?

I samband med varje större uppdatering är det alltid bra att ta chansen att städa i din iPhone eller iPad. Spara undan bilder och filmer till din dator och ta bort dem från din iOS-enhet, släng appar du inte använder längre och kolla om några appar har lokal information sparad som du kan slänga utan problem (exempelvis cache i Safari, Spotify eller Instagram). Detta kan vara särskilt viktigt att göra om du har väldigt lite lagringsutrymme kvar. Hur mycket du har lagrat på din iPhone eller iPad kan du hitta via Inställningar -> Allmänt -> Användning. Efter att du har städat klart är det dags att säkerhetskopiera så att du är redo för uppdatering.

Läge att avvakta?

Det är väldigt många som kommer att vilja uppdatera till iOS 7 samma dag som det släpps. Om du har lite is i magen och avvaktar minskar risken att du drabbas av trängsel i uppdateringsservrarna. Dessutom kan du ta del av erfarenheter från just den här uppdateringen för att snappa upp goda råd och tips som är specifika för just iOS 7 och din version av iPhone eller iPad, men som är svårt att veta något om förrän många har gjort uppdateringen.

För dig med en äldre version än iOS 6

Börja med att uppdatera så du har senaste versionen av iTunes. Om du idag har en iPhone eller iPad med äldre version av iOS än iOS 6 så måste du uppdatera din mobil eller surfplattavia iTunes. Men innan du gör det måste du säkerhetskopiera först. Hanna skrev om detta inför förra årets stora uppdatering.

För dig med iOS 6

För dig som har en enhet med iOS 6 så kommer uppdateringen pushas ut till dig via din iPhone, iPad eller iPod, förutsatt att det är en av de modeller som stödjer iOS 7. Du behöver inte göra något alls mer än godkänna uppdateringen.
Men för att vara på den säkra sidan så rekommenderar vi att du säkerhetskopierar din enhet innan du väljer att uppdatera, så om något händer så kan du enkelt få tillbaka ditt innehåll.

Suzanne [Smartare Vardag]

http://blogg.telia.se/smartarevardag/2013/09/17/att-tanka-pa-infor-ios-7/#comment-80677