Nifty Mini Drive – En Extra Hårddisk Till Macbook

SD-hållare

Här kommer ett snabbt tips.

Namn:

Nifty Mini Drive

Vad?

Ibland blir man sådär imponerad över något så litet. Här kommer en strålande idé.
MacBook har SSD-diskar, diskar som är
toksnabba och otroligt bra. På alla sätt utom ett. De är små. Så sjukt små. Mot vad man är van vid. 100 GB hit och 700 GB dit, en Terabytes eller mer på Mediedatorer som ska verka bra.
MacBook har typ 100 och har du en äldre Macbook har du kanske 64.

Samtidigt har du ett hål på sidan av datorn, utom om du har minsta modellen av Air. Ett hål där du ska stoppa in ett SD-kort, som typ ingen använder.
Problemet med ett SD-kort är att de sticker ut med några cm vilket gör att du såklart tar ur kortet om du nu ens använder det. time-machine-icon

Nu till läsningen. Här har någon kommit på att det finns ett hål på sidan, att det finns ett behov at större lagring och att det är fult om det sticker ut grejer. Så, de har halverat modellen så att den inte sticker ut. Alltså, du får en extra hårddisk på kanske 64 GB eller mer om du väljer det. Helt vanliga små SD (micro) köper du var du vill och stoppar helt sonika in den och allt funkar prima.

Visst, din nya hårddisk är inte lika snabb som den inbyggda. Men nu ska du inte sura över det, för du dubblar utrymmet och det är galet. Du kan lägga info som inte behöver snabbheten, typ lite video eller bilder.
369 kr just nu, för själva hållaren.

Den som vill kan ju knäcka datorn och löda fast em större hårddisk genom att ta bort små minneskretsar som är limmade. Sjukt dålig idé, men helt klart respektingivande. För oss andra, finns SD och smarta halverade produkter för ohalverade priser. Finns i olika färger.


.
Pris: 369kr plus frakt

Bilder, Screenshots, Video:

nifty-drive

Länkar:

Macforum
På Amazon
The Nifty MiniDrive | Facebook

En bild till

Producentens beskrivning:

Mer lagringsutrymme för din MacBook.

Nifty MiniDrive är en liten microSD-hållare i plast med aluminium-lock som pluggas in i SD-platsen på en MacBook Pro eller MacBook Air. Hållaren är designad för att smälta bra in med datorn i övrigt och tar ingen extra plats när den väl har pluggats in. Plockas ut ur datorn igen med exempelvis ett gem och tar kort på upp till 64GB. (Levereras med 2GB microSD-kort)