Samsung sviker igen | Mobil

Det ser inte så kul ut för Samsung, även om det går otroligt bra för vissa modeller så är det svårt att få ekonomi i allt. Här är en artikel som tar upp varningarna, siffrorna och trenderna:

Samsung sviker igen | Mobil:

Samsung sviker igen

Inte ens Galaxy S5-succén kan rädda teknikjättens siffror.

8 jul 2014 – 13:31

Redan för några veckor sedan varnade Samsung för att andra kvartalet 2014 “inte ser alltför bra ut”. När den sydkoreanska teknikjätten igår släppte sina preliminära siffror visade dessa på ett rörelseresultat som rasar för tredje kvartalet i rad och en risk för företagets sämsta resultat på två år. De definitiva siffrorna redovisas senare i juli, men rörelseresultatet ser ut att landa på runt 49 miljarder kronor (7,2 biljoner won), betydligt lägre än de 55 miljarder kronor (8,1 biljoner won) som analytiker räknat med och närmare 25 procent lägre än motsvarande kvartal förra året. 

(Via www.mobil.se)