Poker nyheter inför 2014 World Series of Poker November Nine

Alla vi som tycker om poker vet att 2014 World Series of Poker November Nine närmar sig med stormsteg, så vi tänkte att vi skulle dela med oss av våra hetaste poker nyheter inför denna tävling. Något speciellt med WSOP är att finalbordet utses redan i juli, men att finalen spelas först i november. Detta gör att spelarna har tid att studera sina motspelares taktiker och även öva upp sina egna. Dessutom gör det att spänningen stiger för oss åskådare.

För ungefär två veckor sedan hamnade Luis Velador på tionde platsen i World Series of Poker Main Event, efter han förlorat mot Mark Newhouse. I och med detta skapades 2014 November Nine. Newhouse kom upp på tredje plats i antalet spelmarker med 26 miljoner, vilket gör att han nådde till det största finalbordet i poker för andra året i rad. De andra spelarna i finalbordet är Jorryt van Hoof, Felix Stephensen, Andoni Larrabe, Dan Sindelar, William “Billy Pappas” Pappaconstantinou, William Tonking, Martin Jacobson och Bruno Politano.

Något som är speciellt roligt med att Newhouse kommit till finalbordet är att han gjort det för andra året i rad, vilket är en enorm prestation. Det är inte många spelare som lyckas med detta och tack vare detta har Newhouse skrivit pokerhistoria. Det finns också en svensk bland finalisterna, nämligen ingen mindre än Martin Jacobson.

En annan spelare som tagit sig till finalbordet är norrmannen Felix Stephensen, som ser sig som en ambassadör för poker i Norge. Han hoppas att han kan göra poker till en mer accepterad sport eller yrke i Norge och han skapade naturligtvis stora rubriker i Norge när han kom till finalbordet. Stephensen har spelat poker som ett yrke under flera år och önskar att folk ser att det inte bara är tur, utan att man får goda resultat om man är duktig på det och arbetar hårt.

Utbetalningarna i World Series of Poker Main Event är inte fy skam, så man kan förstå att Stephensen kan leva på utövandet av denna sport. Första plats ger 10 miljoner dollar, det vill säga närmare 70 miljoner kronor. Även om inte Stephensen vinner kan han skratta hela vägen till banken, då den som kommer sist i finalen ändå vinner nästan fem miljoner kronor.

Det är som sagt några månader kvar till finalen i World Series of Poker, vilken går av stapeln i november, och fram till dess kommer vi säkert att kunna läsa en hel del nyheter om poker i allmänhet och finalisterna i synnerhet. Om du vill läsa om poker och andra sportnyheter ska du ta dig en titt här. På denna sajt kan du läsa om nyheter inom alla möjliga sporter, såsom fotboll, ishockey, motorsport, tennis, vintersport, golf, handboll, poker och mycket mer. Dessutom kan du satsa på alla dessa sporter och många fler. Inom poker kan du satsa på vem som kommer att vinna World Series of Poker Main Event, antingen vilken nationalitet eller vilken av de enskilda spelarna vid finalbordet som kommer att vinna.

Pokerbord

WSOP

https://www.flickr.com/photos/99216913@N08/14645798601