Svampguiden

Svampguiden av semaro
https://itunes.apple.com/se/app/svampguiden/id377019556?mt=8

Jag är ingen svampplockare men här måste vi uppmärksamma en app som handlar om just det, svampar i mängder och karta med dina speciella ställen.

Det finns böcker om svamp och det finns pärm efter pärm med bilder och information. Men min mormor kommer knappast ta med sig en bok till skogen. När jag tänker efter är det ännu mer otroligt att hon skulle ta med sig en smartphone, men det hjälper knappast mitt försök att tala väl om en svampapp!?

Hursom så får du 200 arter beskrivna med text och bild, en kartfunktion för att spara dina svampställen och lite verktyg för att artbestämma det du nu råkat plocka upp i skogen.

Det känns väldigt svenskt, med svamp. Även en amerikansk Android eller Apple-produkt kan känna sig lite småsvensk när den i skogen visar upp din svampapp.

Kostar 22kr i App Store, lite i högsta laget tycker jag. Men jag är å andra sidan inte den som förstår exakt HUR underbart det vore att kunna artbestämma en svamp. Finns för Apple och Android, glad plockning! Berätta eventuella svampanekdoter nedan. 😉

Utvecklarna beskrivning:
Svampguiden beskriver 100 av våra bästa matsvampar i text och bild. Totalt finns över 200 arter beskrivna och illustrerade med över 600 bilder. Den innehåller även en kartfunktion för dina svampställen, en svampnyckel för att hjälpa till med artbestämning, ordlista samt mycket mer.Svampguiden på App Store