Jailbreak eller inte?

Är det värt det?

Ärligt talat så vet jag faktiskt inte. Jag har kört jailbreakat i olika omgångar, min första iPhone var en 2G som jag tog hem från USA så där hade jag inget val.

Sedan blev det en 3Gs som fick vara ”original” under hela sin livstid, efter den ytterligare en likadan som jailbreakades och fortfarande används.

Nu sitter jag på en 4 som också är jailbreakad och visst finns det både för och nackdelar. Det tråkiga är att man aldrig kan vara riktigt säker på vad man laddar hem för något eller om man får någon otrevlig bonus på köpet.

T.ex så hade jag ett tag en riktigt bra lockscreen som visade både väder, kalender och en del annat vettigt på låsskärmen. Tyvärr gjorde den att min telefon låste sig med jämna mellanrum.

Självklart finns det fördelar, t.ex blir telefonen 100% anpassningsbar och du begränsas inte längre av Apple och deras idéer för hur telefonen får användas. Till och med en så enkel sak som att byta ikoner eller namn på sina appar har de lagt sig i.

Dessutom får du ju tillgång till otroligt många appar som inte har klarat kraven för att hamna i Appstore och många av dem är riktigt bra.

Dock bör man undera på varför Apple har ratat apparna från början, det kanske finns fog för det.

Sammanfattningsvis kan man väl säga att om du vill vara säker på att ha en problemfri telefon utan lagg och buggar så bör du nog hålla dig inom Apples ramar.

Vill du däremot göra din telefon mer personlig och få tillgång till tiotusentals program och funktioner som inte passar Apples minst sagt konservativa inställning så är det bara att köra på.

Men glöm som sagt inte att det finns risker.

2 thoughts on “Jailbreak eller inte?

  1. Jerpa says:

    Skulle de inte kunna ha en sida med icke godkända appar. Det brukar ju alltid finnas ett guldkorn för någon som Apple kanske tycker är skit.

    • Daniel says:

      Det är det du får via Cydia när du JB:ar. Även om jag tycker att Apple i vissa fall är överdrivet diktatoriska så kan jag förstå att de inte vill saluföra instabila appar i vare sig Appstore eller någon annanstans.

Comments are closed.