Pókemon Go i Sverige!

16 juli, 2016
16 juli, 2016 admin

Pókemon Go i Sverige!

Just nu är hela världen spritt språngande knasig. Både med tanke på alla galna attentat och kupper men också med tanke på att Nintendo åter är med i matchen.


Nu idag är spelet Pókemon Go lanserat i Sverige. Innan idag har stora delar av världen redan spelat för fullt men vi har fått vänta. 

Nu är väntan över och det är dags för även Sverige att tappa allt förstånd. Polisen har redan skrivit om farorna med att spela om man har svårt för att observera den verkliga världen runtomkring.

Pokémon GO av Niantic, Inc.

Människor letar efter Pokemons med sina kameror på riktiga kartor och det innebär att det ibland hoppar in någon på din gård, eller att någon står på märkliga ställen. Allt för att fånga Pókemons. 

Det har även börjat säljas tjänster som Pokemontränare, alltså en person du betalar för att personen ska åka runt och leta efter Pokemons åt dig på gator och skogar. 

Vad man än tycker så är det roligt att ett spel kan påverka en hel värld, roligt att det händer andra saker än terrordåd och militärkupper, som de senaste dagarna dominerat nyheterna.

Vi får alla en paus och vi kan alla ha lite kul för en stund. Dessutom kommer det här spelet göra att folk rör sig mer, antagligen MYCKET mer.

Trots att jag bara provat lite snabbt så är jah redan sugen på att ta en promenad för att se hur många digitala snår varelser som finns runt kvarteren. 

Berätta gärna om hur du spelar, vad som händer och hur det går. 

Spelet är gratis till en början men kostar genom In-App-köp längre fram. Du laddar hem det här. 

, , ,
%d bloggare gillar detta: