Diktering på din Apple Watch eller iPhone med text av ord.

20 september, 2016
20 september, 2016 Fredrik Mattsson

Diktering på din Apple Watch eller iPhone med text av ord.


img_7202Diktera Från Apple Watch Och Få Text Av Orden

En app som har imponerat med sin enkelhet är Just Press Record. Appen har en enda stor knapp som är tänkt att vara din diktafon. En diktafon som liknar gamla tider, där en person satt och skrev ner medan någon pratade fram sin text.

Det finns massor av appar som spelar in din röst, Apples egna röstinspelare är inbyggd i iPhone. Men den och många andra spelar in ljud och spelar sen upp ljud. Den här appen lyssnar på din inspelning o h göenom dina ord till text. Något som kan gör tt det blir fel här och där men totalt sett så tjänar du enormt med tid när du kan lägga fem minuter på att rätta mot att lägga fem gånger mer tid på att skriva.

Apple Watch för sig själv.

img_7203För dig som har Apple Watch så kan du med appen spela in direkt från klockan. Andra liknande appar kan ha en app för klockan men spelar egentligen in från telefonen när du trycker på inspelning på klockan. Denna app gör dock rätt. Spelar in och lägger allt på iCloud automatiskt. Enkelt och tydligt. Du behöver inte ens ha din iPhone påslagen samtidigt som du spelar in.

En enda knapp.

För det andra så finns en knapp som heter “Transcribe” i appen. Genom den så söker appen igenom din inspelning och gör om dina ord på svenska till svensk text. Har du engelska som inställning på telefonen eller iPad så gör appen om dina engelska ord till engelsk text istället.

Det här gör underverk på flera sätt.  När du har alla dina ord som text så är allt sökbart. Det räcker med att du har koll på några ord i inspelningen så kan du enkelt hitta det.

Dessutom kan du skapa påminnelser och andra korta textunderlag genom att få inspelningen som text och sen dela det med appen du vill ha texten till. Du kommer att prata med din telefon mer än någonsin. Har du pratat för mycket så kan du enkelt använda Spotlight sök för att hitta allt igen.

iCloud från alla enheter.

iCloud fungerar på bästa tänkbara sätt i appen. Du ser dina inspelningar och de ligger automatiskt på iCloud, vilket gör att du når alla dina inspelningar från alla dina enheter. Du kan använda appen på iPhone och iPad eller från klockan.

En stor knapp för att spela in och du kan välja att göra om till text manuellt eller automatiskt.

Det här är en fantastisk app som har priset som enda lilla nackdel. 30kr kostar den idag men är värd varje krona om du gillar att prata med telefonen.

Just Press Record av Open Planet Software

Du kan läsa mer om appen på utvecklarnas hemsida.

Award-winning Apple Watch App 


Featured by Apple at WWDC 2016
iMore Watch App of the Year 2016
Featured in the New York Times
Just Press Record is a simple, professional voice and audio recorder that syncs your recordings across all your devices. Available for iOS 10, watchOS 3 and macOS.
The ideal tool for musicians, journalists, podcasters, students, lecturers, audio professionals, businesses or anyone who needs to capture audio at home, on the move or in thestudio.
If you like recording your thoughts, song snippets, or just about anything else on the go, Just Press Record is a wonderful way to do it
IMore
Just Press Record could be your perfect voice recording app
The Next Web
Skriv en kommentar och berätta hur du använder appen. Mycket nöje!
, ,

Fredrik Mattsson

Gillar att skriva, gillar teknik, gillar nördiga produktivitetsgrejer. Gillar mina två barn, gillar mitt jobb och jag gillar tydligen en jäkla massa. Det gillar jag också!
%d bloggare gillar detta: