AutoSleep – logga automatisk din sömn

13 juni, 2017
13 juni, 2017 admin

AutoSleep – logga automatisk din sömn

Det är precis sådant här som bra mjukvara ska göra. Det finns så mycket smarta saker som mjukvara kan göra som ingen ännu fixat, Autosleep är ett föredöme.

En app som verkligen tänker, som börjar med att fråga dig om hur du beter dig, om du har mobilen i sängen eller om du lägger den på laddning innan du somnar, om du tar av sig klockan innan du lägger dig eller om du brukar ha den på dig när du sover.

Från till idag har jag använt appen Pillow, en fantastisk app som mäter hur bra eller dåligt du har sovit. Nackdelen är att du med Pillow måste trycka på en knapp innan du somnar varje kväll. Den mänskliga faktorn gör så klart att man glömmer det ibland och då har man ingen statistik alls. 

Men här visar Autosleep hur en smart programvara kan göra. Även i efterhand kan den räkna ut när du har sovit eller inte. Eftersom mobilen kan få fram all information om hur själva telefonen har rört sig så kan den förstås räkna ut att du antagligen sov när telefonen var stilla och definitivt att du INTE sov om telefonen rört på sig.

Genom att veta ungefär när du lägger dig och om du sätter telefonen på laddning innan du somnar så kommer mjukvaran med lätthet kunna räkna ut när du somnar. Då kan informationen från hur din klocka användas och du får automatisk veta hur bra eller dåligt du har sovit på natten.

Genialt.


Hur fungerar det?
Vad jag hittills provat är appen väldigt väl fungerande. Den här koll på vad du gjort även innan du installerade appen. Genom att räkna ut när du antagligen sov så får du statistik på hur mycket och hur bra du sovit.

Det är underbart att få mer av appar än man kunnat tänka sig, att direkt få åtkomst till din senaste statistik är fantastiskt.

Och det fungerar verkligen, appen har verkligen rätt om mina tider i nio fall av tio.

Det betyder att du har en sak mindre att hålla koll på.

Meningen är att tekniken ska hjälpa oss och göra så mycket som möjligt av sig själv. Men ofta är vi istället slavar under den och vi sitter plötsligt där och klickar, ställer in och kalibrerar.

Skulle utvecklare börja tänka mer såhär så skulle vi få mindre att hålla koll på och ett system som faktiskt håller koll.

Genom tydliga och enkla cirklar som påminner om apples egna rörelsermål kan du enkelt se hur bra du har sovit och hur mycket du ligger efter om du sovit får dåligt. Det gör att du aldrig behöver tyda massa siffror utan du kan med en enkel överblick få veta hur du ligger till.

Även här har utvecklarna tagit något som fungerar bra och gjort det till något eget. Användare behöver inte lära sig olika typer av statistik utan kan se allt som behövs i bekanta format.


Apple watch

Det finns också en app till Apple watch som ingår vid köp. Appen behöver inte användas för att allt ska fungera men du har möjlighet att snabbt se hur du ligger till med din sömn direkt i klockan.

Du kan se en cirkel och på så vis veta om du behöver sova mer nästkommande natt.

Går finns också möjlighet att manuellt starta din sömn.


Vad kostar det?

Appen kostar 30kr och här är det definitivt värt pengarna då du faktiskt får mer än du tror. Kan du dessutom förbättra din sömn genom statistiken du får så är 30kr otroligt små pengar för att må bättre.


Länk.

Vill du veta mer om appen kan du säka efter Autosleep i App Store, eller följa länken här…

AutoSleep. Auto Sleep Tracker for Watch av Tantsissa

https://appsto.re/se/xrxBfb.i

, ,
%d bloggare gillar detta: