iOS11 ger Drag n Drop till alla

26 september, 2017
26 september, 2017 Fredrik Mattsson

iOS11 ger Drag n Drop till alla

Nu har det hänt en hel del saker till iphone, ipad och Apple Watch. Alla system har uppdateras och innehåller massor av nya funktioner.

Något som nu är möjligt i alla appar som hunnit programmera in stöd för det, är att dra och droppa saker i appar.

Exempelvis Omnifocus uppdaterade får någon dag sedan deras kom o ihåg-app till att du nu kan ta i en del i listan och sortera om hur den ska ligga i listan, helt utan att trycka på edit eller liknande knäpp innan.

I ipad är det ännu mera nyheter eftersom vi får får med oss dockade program i en meny i mitten längst ner. Precis som på en Mac, helt enkelt. Där kan du hålla i ett mail och släppa det i Omnifocus för att få en nytt uppgift som länkar tillbaka till brevet. Samma sak gäller bilder eller andra texter. Bästa dra dom till quick dock och släpp eller dra vidare till ett visst projekt genom att fortsätta dra objekt över knappar får att på så vis navigera sig rätt.

Ett tiotal av mina appar uppdaterades med just funktionen drag n Drop idag, då är det något som nu kommer kunna användas friskt framöver så är det att dra bilder, texter, objekt eller länkar till appen som behöver den.

En stor förbättring.

Dropbox är ytterligare en app som uppdateras idag, de har nu stöd för Apples inbyggd app Filer. Det gör att du nu kan se alla filer från både i Cloud och Dropbox från samma ställe. Något som verkligen förbättrar användarvänligheten. Även i dessa appar med filer kan du dra och släppa filen till en annan app.

, , ,

Fredrik Mattsson

Gillar att skriva, gillar teknik, gillar nördiga produktivitetsgrejer. Gillar mina två barn, gillar mitt jobb och jag gillar tydligen en jäkla massa. Det gillar jag också!
%d bloggare gillar detta: