iPhone 7 krossad

5 november, 2018
Posted in iPhone, Nyheter
5 november, 2018 admin

iPhone 7 krossad

I helgen lyckades jag med konststycket att totalt förstöra en iPhone 7. Ironiskt nog en vecka efter att den är totalt färdigbetald.

Men lycka är kort, ibland.
Denna gång väldigt kort. 

På en biograf stänger jag av ljudet genom funktionen som nu finns i iOS12, att dra nedifrån skärmen och upp för att få fram menyn där du kan stänga av Wifi, Bluetooth eller starta kamera eller göra anteckningar. Men det fina är att många av knapparna kan tryckas på lite hårdare och du får då fler alternativ.

I detta fall väljer jag “Stör ej” men genom att trycka hårdare (kallat Force Touch) kunde jag välja alternativet “Stör ej tills jag lämnar denna plats”. Bra för mig som alltid glömmer att stänga av “Stör ej”. Med detta firar mobilen det automatiskt när jag går iväg.

När det är gjort lägger jag mobilen i fickan eller mellan benen, och filmen börjar. Just ja, jackan måste också av. Så, jag ställer mig upp i mörkret, tar av jackan och sätter mig igen.  Denna gång var det lite svårt att få ner stolen igen, men efter lite pressande så gav den sig.

Så här ser en krossad 7a ut.

Man har sig själv att skylla.

Typiskt. Så typiskt. Men ingen annan att skylla på än mig själv.

Så otroligt dumt gjort. Men det här gör att jag nu måste beställa eller köpa en ny modell vilket gör att jag kommer bli av med hem-knappen en gång för alla. Mer om det när jag vet vad jag ska köpa.

Vill någon köpa en sämre begagnad iPhone 7 så är den väldigt billig. =)

Vad händer när du inte har mobil i det här landet?

Det som får mig att tänka till av den här lilla händelsen är hur otroligt kört allt är om mobilen krossas. Speciellt i en annan stad.

Det här gör att du inte kan betala för buss, komma in med mobilt bank-ID, se sina saldon. Göra något alls. Jag och en vän gick in i på ett fik för jag hade ändå några tusen i kontanter. Såklart tar butiken inte kontanter alls och där började tanken på vad som kommer hända framöver när vi bygger in oss så hårt i ett system. Det här är något vi kan komma runt på olika sätt, men det förtjänar ett eget inlägg.

 

,
%d bloggare gillar detta: