Digital Marknadsföring – till er som vill sälja på nätet.

14 november, 2018 Fredrik Mattsson

Digital Marknadsföring – till er som vill sälja på nätet.

images-2Det finns massor av folk och företag som säljer antingen sina egna bloggar, en produkt eller e-böcker, video, rapporter, designjobb eller vad det än kan vara. 

I min kontakt med kunder så har många förtag dålig koll på vilka möjligheter det ger att vi idag har så många sätt att nå ut på sociala media och alla dessa sidor. Det blir förvirrande och många kunder stannar vid att göra sin grej men missar kanske möjligheten att skala upp verksamheten så mycket som vore möjligt.

En huvuddel i allt detta är att de flesta underskattar mail och ett system för att hantera mail. Idag finns mailhanteringssystem som även har appar till din smartphone, så du kan hålla koll på dina kampanjer och dina listor var du än är. När jag drev webbshop sålde vi massor över hela Sverige, men jag gjorde samma misstag och sparade inte alla adresser för att skapa en långsiktig relation eller skicka speciella erbjudanden.

Listan får ett stort värde en dag och det är ett sätt för dig att nå personer som är intresserade av just dig eller ditt företag. Här kan du ta hjälp av mig eller en konsult som bygger själva “baksidan” och där lägger du in alla dina automatiska mail. Tack för att du anmält dig till Nyhetsbrevet – mailet går ut automatiskt när någon registrerat sig. På samma sätt går en E-bok eller en video som antingen är gratis eller som ska betalas ut automatiskt när allt gått igenom. Dessutom hanterar mailsystemet taggar vilket gör att du i framtiden kan skapa en viss sorts mail till de som handlat eller agerat, medan de som aldrig klickat på något får ett annat budskap.

Dessa saker ger enorma möjligheter. Ännu bättre om du kan tänka dig att börja göra det du gör på engelska, där kan några sidor översättas och en sida kan ge bort en produkt (bara om folk lämnar sin adress för leverans till mailen av gratis e-bok) och en produkt som är mer avancerad men som kostar pengar.

Nu kan du börja bygga din lista och ditt varumärke med att gratis ge bort saker, väl då fortsätter du att ibland erbjuda andra produkter eller produkten vi nyss talade om som kostade pengar.

Nu kan du börja annonsera på Facebook, Instagram, YouTube och Google. Nu börjar du veta hur mycket pengar per månad du får in. Alltså är det enkelt att börja ta en del av pengarna till att få ännu mer trafik.

Pang, så har du en god cirkel som gör att du kan tjäna precis hur mycket pengar som helst.

Det är inte enkelt att bygga upp allt, det ska sitta samman och det ska fungera. Att skicka ett mail fel till 40 000 personer är sånt som gör att pulsen blir lite för hög. Men här finns hjälp att få att göra själva startjobbet. Allt annat kan du göra själv och du kan alltid se dina listor och finjustera dina mail. Skriva dom flera veckor i förväg så att du vet att julen kommer ge ett specialerbjudande men du själv kan sitta och fira med din familj utan en sekund i arbete nedlagd.

imagesNär du kan tittar du bara hur många som köpt vad och systemet har sedan skött allt. Lagt alla nationaliteter i rätt lista, rätt taggar rätt lista, rätt bok till rätt person och Paypal eller Klarna sköter betalningarna så att du har pengarna på kontot inom nån dag.

Det här är underskattat för att det är svårt att komma igång, men flera företag som jag har hjälpt har blivit förvånade över i hur liten skala det går att börja för att sen  se hur allt tar fart. Svårigheterna och krånglet i början är värt det, både om du säljer fysiska eller digitala produkter. Med digitala produkter är det förstås bättre för då finns inget tak, dessutom kan allt VERKLIGEN ske automatiskt. Inget lager, noll leveranstid men det går att sälja hur mycket som helst.

Fysiska produkter så måste varje order levereras och ökar det mycket så måste både lagerhållning och anställda justeras, men det är förstås ett lyxproblem om du ökar din försäljning så mycket. Också här är det otroligt viktigt att lägga tid och pengar på att veta vad du vill med dina sociala media-sidor och hur du ska fortsätta hålla kontakt med dina kunder.

Facebook kanske är mindre om några år, eller så är Snapchat störst eller borta? Vem vet… Det enda vi vet är att mail kommer vara kvar och där äger ingen informationen. Det är dina adresser och din mail. Det är viktigt som företagare och säljare att fokusera på just den listan.

En hemsida jag nu bygger till en restaurang vill ta emot bokningar på internet, här är ett naturligt sätt att få in alla sina kunder i en lista som man VET har varit på plats. Kanske kan de få ett speciellt erbjudande framöver eftersom de är gamla kunder? Det skulle kännas privat och lockande för kunden tror jag.

Dessutom kan restaurangen skapa ett recept på video eller som en PDF som du får gratis, via en sida där folk skriver in sitt namn och sin mailadress för att få gåvan levererad.

Vips, så är alla glada. Kunden får något gratis och du växer din lista. Där kan du fortsätta ge bort saker men också då och då berätta om en produkt som har ett pris. Eller så levererar du alla dina blogginlägg till maillistan, och alla gratis appar så som jag gör på den här sidan. På så vis växer min lista och folk får koder till gratis appar som jag ändå inte får lägga ut på en hemsida till alla. Ett vinnande koncept för alla. Men otroligt viktig att ha för dig som vill växa.

Jag betalar gärna 10kr per dag till Facebook om de kan ge mig trafik som i sin tur köper för 20kr. På samma sätt ger jag gärna 1 miljon om dagen om de kan ge trafik som ger mig 2 miljoner om dagen tillbaka. Allt handlar om listan just nu. Om 10 år kanske vi gör allt på ett anat sätt, men idag är det viktigt att se till att sin maillista fungerar och att det finns automatiska system som tar hand om din besökare.

Hör av dig om du behöver svar på frågor eller hjälp att sätta upp ditt system.

Vill du vara med i listan där alla utvecklare som samarbetat med oss under åren kan lägga ut koder för gratis appar? Appar som Omnifocus, Fantastical, Goodnotes och Svrivener eller Ulysseus för dig som skriver mycket så har alla dessa utvecklare och hundratals fler kontant med oss och ger nya versioner av sina program till oss för att recensera och till er för att ni är med. Även appar till barn, spel och alla möjliga grafikappar får du möjlighet att få helt gratis.

Du kan snabbt och enkelt anmäla dig genom att klicka här direkt… 

Då får du också en liten insyn i hur snabbt det går att få svar och bekräftelse av det automatiska systemet. Bara din fantasi kan sen stoppa hur långt det tar dig eller ditt företag.

Föredrag om just detta är ett bra sätt att få in energi i företaget. Kontakta mig på Skärmklipp 2018-11-14 17.57.02 för att boka tid för föredrag eller för möte där vi kan gå igenom hur ert företag arbetar Idag och var ni önskar vara om några år. Det brukar vara otroligt givande och kostar inte ett öre om det inte skulle vara något för er, utan någon fråga om varför ställd. Ni ska tjäna massor på att ha detta igång, annars lämnar jag tillbaka pengarna det kostar att göra sidan.

Det finns också större företag som är väldigt bra på att bygga system som dessa. Det viktiga är inte vem du tar, till vad, utan att du som säljer eller pruducerar något som du skulle vilja sälja, faktiskt börjar nå ut och att du börjar skapa värde.

, , , , , , , , , , ,

Fredrik Mattsson

Gillar att skriva, gillar teknik, gillar nördiga produktivitetsgrejer. Gillar mina två barn, gillar mitt jobb och jag gillar tydligen en jäkla massa. Det gillar jag också!
%d bloggare gillar detta: