Youtube TV, se från Sverige

27 november, 2018
27 november, 2018 Fredrik Mattsson

Youtube TV, se från Sverige

För några veckor sedan startade Youtube sin TV-satsning. Mer än 40 kanaler som sänder hela tiden. Live TV på TV, på iPhone, på plattor eller Xbox. Dessutom kan du spara vilka avsnitt du vill se och skräddarsy din upplevelse. Titta på videon längst ner från Googles Youtube.

https---blogs-images.forbes.com-ryanwhitwam-files-2017-04-2017-04-05-14_29_59-Introducing-YouTube-TV-YouTube.jpg

Svenskar då? Kan vi titta?

Vi som bor i Sverige får som vanligt vänta, men det finns lösningar som inte är olagliga utan som bara visar dig från en annan position. Eftersom Google bara lanserat tjänsten i Chicago, New York osv. så är det samma för många amerikaner som inte ännu får tillgång.

Det är ganska enkelt att fixa så att det ser ut som att du är på en annan geografisk plats. Du får prova Youtube TV gratis en stund men det kommer kosta pengar och den här lösningen gör inte att något blir gratis.

Du betalar som vanligt, har abbonemang som vanligt men du kör en VPN-koppling som visar att du finns där tjänstens server finns. På samma sätt som om du ansluter till ditt företags VPN så ser det ut för hemsidor som om du surfar från företagets adress, även om företaget ligger i Tyskland, då surfar du från Tyskland, var du än är i världen. På samma sätt blir det här.

Varför VPN?

VPN är bra att ha av andra anledningar. Det gör att din surftrafik går genom en tunnel som inte kan övervakas lika lätt som vanligt surfande. Sitter du på ett nätverk som är öppet (typ på McDonalds eller liknande) så kan teoretiskt andra personer som är inloggade på nätverket se vad du gör. Det är inte speciellt svårt att se vilka sidor du går till, vad du skickar och tar emot.
En tunnel däremot visar bara att du har kopplat upp dig, resten är krypterat inom din tunnel och alltså miljoner gånger svårare att få ut information från.

Det finns flera tjänster i världen för VPN och du hittar länkar till förlslag i länken nedan, som visar i detalj hur du fixar YouTube TV.

Här kan du läsa mer om steg för steg YouTube TV. Tjänsten kostar 35$/månad.


Vill du lära dig mer om elektronik så finns här en kurs som erbjuder flera böcker och praktiska genomgångar i hur du kopplar och förstår el och signaler. En hobbykurs för rabatterat pris till er som är här.
Läs mer här…

Del av paketet som ingår.
, ,

Fredrik Mattsson

Gillar att skriva, gillar teknik, gillar nördiga produktivitetsgrejer. Gillar mina två barn, gillar mitt jobb och jag gillar tydligen en jäkla massa. Det gillar jag också!
%d bloggare gillar detta: