Hantera dina mail bättre och snabbare med Sanebox

27 november, 2018
27 november, 2018 Fredrik Mattsson

Hantera dina mail bättre och snabbare med Sanebox

Det är fortfarande E-post som är den stora vinnaren när det kommer till kommunikation. Vi har massor av andra nätverk och sociala media har verkligen förändrat hur vi kommunierar, men trots allt så är mail basen som alla använder.

Det är systemet som fungerar bäst i digital marknadsföring och det är systemet som flest människor känner sig trygga med. Dessutom blir det kvar, det finns ingen ägare av det som exempelvis är fallet med Facebook, Snapchat osv osv. Alltså kommer det inte läggas ner eller fungera sämre om en VD råkar ta några dåliga beslut. Så, vi kan använda mail i lugn och ro och det ser ut som att E-post är här för att stanna.

Men, det är inte bara frid och fröjd med E-post. Det är ett helsike ibland. Massor av brev, massor massor massor. Vi får brev som inte betyder något alls, brev som försöker lura oss att vi vunnit pengar eller saker, personliga brev som det inte är jättebråttom att besvara och så finns de där viktiga breven som behöver läsas och besvaras snabbast möjligt. Allt i en värld som försöker sortera och filtrera skräppost.

Screen_Shot_2018-10-11_at_1.06.08_PM

Finns någon lösning som förenklar?

Jag har provat tjänsten Sanebox i några månader. Under åren har jag provat massor av produktivitetsprogramvaror och mailsystem och det som brukar förena dem alla är att jag slutar använda dem efter några veckor. När jag nu är uppe i några månader med Sanebox och inte avser att stänga kontot, så inser jag att det här är något som hjälper mig. Hjälper det mig så kommer det hjälpa dig, därför kommer här en kort recension.

Sanebox.

Det här är en tjänst som integrerar med din mail, alltså så godkänner du att den får ta hand om din Gmail, Outlook eller vilken som helst av de vanliga tjänsterna.

Det intressanta med Sanebox är att du kan gå in på din sida på webben och där välja vilka mappar du vill ha. Exempelvis kan en mapp heta “Arbete” och i framtiden kan du nu öppna ditt mailprogram eller mailsida och se den nya mappen. Du kan dra och släppa brev som passar med mappen arbete till mappen arbete och nu kommer det fina, Sanebox ser till att alla brev från den avsändaren kommer hamna i mappen Arbete framöver.

Det här gör att du får en väldig ordning på dina mail på kort tid. Du behöver inte krångla med att skapa massa nya regler utan du kan dra och släppa så förstår systemet vad du vill.

Men det slutar förstås inte här. Du kan ha mappar för massor av smarta funktioner. Exempelvis RemindMappar. En mapp kan heta RemindNextWeek eller RemindTomorrow eller bara Reminders och Sanebox kopplar sig mot dina påminnelser automatiskt. Den ser till att en påminnelse skapas automatiskt när det är dags, beroende på vad du släppt mailet. Snabbt, enkelt och tydligt.

SaneBlackHole.

Dessutom finns mappar som löser andra problem. NoReply är en mapp som visar dig alla brev som du sänt men som inte har blivit besvarade. Kommer ett svar så flyttas mailet härifrån automatiskt.
Blackhole är en annan smidig mapp, här lägger du in brev som inte är skräppost men som du inte längre vill få notiser eller få se i listan med brev. I framtiden kommer avsändaren till mail som du lagt i Blackhole att vara tyst, du kan se breven när du går in i mappen men du slipper höra att de kommer eller se att de finns.

Screen_Shot_2017-11-27_at_12.45.28_PMDet här är en tjänst som gör det den ska i bakgrunden och den sköter dina mail otroligt bra. Du kan göra allt så enkelt eller så avancerat du vill. Det finns funktioner för att en viss kontakt ska hamna på viss plats och för mappar att sortera sig på olika vis och du kan växa med systemet och använda de funktioner du vill. SaneNews är en mapp som samlar nyhetsbrev och nyheter, för att du ska kunna fokusera på viktiga brev.

På så vis är det här ett system som faktiskt fungerar för alla. Enkel att starta, gratis att prova och bra pris att behålla. I ärlighetens namn så är det faktistk tid som sparas. Hur mycket det är värt för mig att få en timme extra per dag är svårt att svara på, men jag skulle antagligen betala månadsavgiften varje dag om jag fick välja på att få tillbaka en timme av min tid. Allt man kan göra på den tiden kommer ge enorma pengar i jämförelse.

Massor av resurser.

Prova systemet och berätta vad du tycker. Det finns otroligt bra hjälp att hantera sina mail genom den här tjänsten. Det kommer brev med sammanfattningar över hur mailen rört sig per vecka, men också tips och knep hur du bör tänka när det kommer till att vara effektiv med mail.

På Sanebox hemsida finns massor av resurser, E-böcker som du kan läsa gratis kring hur olika tankesätt fungerar när det kommer till att hantera mail. Inbox Zero är en variant och olika effektiviseringstankar går att läsa kring varje del av att sköta mail på ett bra sätt. Videos i mängder finns också, för att snabbt se hur du kan få ordning.

Bara resurserna har lärt mig massor av saker som när jag läser det känns självklart, men som jag aldrig tänkt på innan jag systematistk börjat fundera på hur mina rutiner ser ut kring mail. Prova och berätta hur det fungerar. Lycka till.

Klicka här för att starta ett gratis konto och testa.


 

fixa tema

, , , , , , ,

Fredrik Mattsson

Gillar att skriva, gillar teknik, gillar nördiga produktivitetsgrejer. Gillar mina två barn, gillar mitt jobb och jag gillar tydligen en jäkla massa. Det gillar jag också!
%d bloggare gillar detta: