28 november, 2018 Fredrik Mattsson

Assassin’s Creed – Rebellion – Spel för iPhone och Android

Det är få spel som jag fastnat så rejält i som serien Assassin’s Creed. En serie som funnits många år och som även blivit till film, men som det inte går att tröttna på. Spelen blir bara bättre och bättre och får mer och mer smarta sätt att spelas på.

Nu har det kommit en ny version till iPhone, iPad och istället för den vanliga grafiken så har figurerna nu fått ett enklare utseende som lite liknar sättet som Nintendo Wii gjorde sina spel. Det här gör att det går att få ut mycket mer prestanda och vi blir av med mobiler som hackar när vi spelar.

Det är alltså ett sätt att få spelupplevelsen att bli bättre och det fungerar. Spelet flyter mycket bättre än tidigare varianter och det finns många fler sätt att spela på, den här gången bygger du också en bas för dina medhjälpare och olika karaktärer har nu olika styrkor som gör att du väljer den som smyger bra, den som slåss bra eller den so dyrkar upp lås bra, för att nämna några exempel.

Spelet är gratis att ladda hem för att prova och det går att spela en bit innan det är dags att besluta sig för om du ska betala för att spela vidare eller inte. Det här är en vanlig väg att gå och en bra väg att gå, då det gör att vi spelare får prova om spelet känns bra och om det är något för oss innan vi betalar. På så vis slipper vi köpa spel som vi ångrar direkt, vilket kunde vara vanligt med tidigare köpmodeller.

Jag har intes spelat igenom spelet, men kommer skriva mer om spelet när det är klart. Än så länge råder jag alla som gillar serien att ladda hem detta. Även du som aldrig tidigare spelat kommer bli nöjd, då det är helt frisåtende och ett helt nytt sätt att spela. Nu ser du spelet i 2D istället för att ha kameran bakom en karaktär som du ser springa. Det blir mer att fundera och välja rätt taktik än att slåss.

Du kan träna dina karaktärer och ha upp till 40st i laget att välja mellan. För att få alla funktioner och fördelar finns det en slags prenumeration som kallas ANIMUS PREMIUM ACCESS.

Spelet har fått riktigt bra betyg och har när jag skriver detta 4.7 i App Store med nästan 17 000 som röstat. Ubisoft som gör serien är också bra på att uppdatera och lägga in nya banor eller delar så det här är ett spel som går att spela länge och ingående.

Ladda hem till Android här.

, , , ,

Fredrik Mattsson

Gillar att skriva, gillar teknik, gillar nördiga produktivitetsgrejer. Gillar mina två barn, gillar mitt jobb och jag gillar tydligen en jäkla massa. Det gillar jag också!
%d bloggare gillar detta: