Äntligen har “Assassin’s Creed – Odyssey” kommit.

8 december, 2018 Fredrik Mattsson

Äntligen har “Assassin’s Creed – Odyssey” kommit.

Photo by Anton Porsche on <a href="https://www.pexels.com/photo/man-holding-black-game-controller-133579/" rel="nofollow">Pexels.com</a>

Origins var helt suveränt och jag räknar med att det här spelet är minst lika bra om inte bättre. Ett spel som faktiskt har möjlighet att förändra världen, då det kan utbilda samtidigt som spelet är kul.

Den här serien har verkligen blivit bättre och bättre med åren och just nu är den helt klart det bästa man kan köpa för pengarna om man gillar spel som handlar om att smyga runt och samtidigt få mycket action för pengarna.

Spelet går mot att bli en del av verklig historia, där du lär dig om grekernas olika krig och hur saker gick till. Det här är en framtid för spelserien att faktiskt utbilda medan du spelar.

Spel som dessa kan förändra världen.

Alltid är du en skugga av historien men där det finns myter och inte fakta, kring vem som mördade vem, där kan spelet gå in och låta dig påverka historien indirekt. Då har vi allltid ett bra spel, ett kul spel. Men samtidigt leder det till filmsekvenser och information som visar fakta kring historia, riktiga årtal, rätt personer, rätt mord, rätt slag, rätt politiska slagsmål. Men spelserien kan alltid vara där bakom.

Därför kan serien vara i bakgrunden av varför Kennedy mördades och alla andra liknade mord på ministrar och kungligheter. Då kan vi alltid ha ett bra spel, som kopplar in verklighet och lär oss saker. Då är vi där, inne i historien. Då är det lätt att lära sig, lätt att koppla ihop och svårt att glömma.

image.jpegI förra spelet “Origins“, spelade jag en karaktär som upplevde en tid i Egypten. Jag träffade drottningen Cleopatra och även Caesar. Komplotten mot honom var jag i skuggan av och missnöjet av att Egypten fick frakta allt de skördade till Romarna visade sig i olika uppdrag. Totalt sett så är det lärorikt och det går att utveckla.

Framtiden finns i att uppleva, då glömmer vi inte.

Den här typen av spel är framtiden, om vi ser till hur det borde vara för att förbättra samhället och ha roligt under tiden. Med såna spel skulle vi betala för att få uppleva och att få lära oss. En mycket intressant väg tycker jag.

, , , , , , , , ,

Fredrik Mattsson

Gillar att skriva, gillar teknik, gillar nördiga produktivitetsgrejer. Gillar mina två barn, gillar mitt jobb och jag gillar tydligen en jäkla massa. Det gillar jag också!
%d bloggare gillar detta: