Jul men Mest nytt år – med appar

25 december, 2018
25 december, 2018 Fredrik Mattsson

Jul men Mest nytt år – med appar

sub-nav-health-tracking-fall-launch-2018-x2-7ebfa18c621a56746a561de7953a936fDet är dags att önska alla god jul och gott nytt år.

På samma gång kommer listan över de bästa apparna för i år och självklart en liten lista till nyår. För att hålla nyårsölften och för att komma igång med andra rutiner och önskningar.

http://bit.ly/2VaEBG1 är listan för julen, men de flesta är nog klara med fokus på julklappar och tomtar. Även om det finns lite roliga spel på listan.

Nyår däremot, har en lista över de bästa apparna 2018.

Andra veckan i februari har 80% av alla nyårslöften gått åt skogen, säger statistiken. Det är ganska intressant att vi ändå är så många som lovar så mycket när det år efter år går ungefär lika dåligt. Men det positiva är väl ändå att hoppet består. 😉

Bästa apparna för sina pengar, sitt dejtande, sina rutiner, bra vanor och bästa apparna för att hantera sin data, hälsa,  backuper och kopior, fås dock i olika listor och så även här.

Det vi lovar oss själva mest handlar om att äta bättre, träna mer, spara mer pengar. Lika stor del lovar ingenting alls. Sen har vi några lägre ner på listan, att läsa mer, att skaffa fler kompisar, att byta jobb eller skaffa ny hobby.

Hela artikeln kan du läsa på länken längst ner. Men för att snabba upp nyårstakterna lite så lägger jag en snabb lista här:

Hälsa:

sv_device_iphone-77cb1ef817dbe5c2f179f3751777d9dcMyFitnessPal är appen som vinner hälsodelen, den finns till både iOS och Android och den går djupare än många andra appar när det gäller vad du äter. Näringsvärden och olika fördelar med olika vanor visas och på ett enkelt sätt får du se vad du äter.

Fitbit har jag själv kört en del men inte använt alla funktioner. Jag har en våg hemma som synkroniserar med appen från Fitbit, därför blir det viktigt att det fungerar.  Du kan hålla koll på vad du äter och vad du väger, med massor med ytterligare funktioner.

Jobb:

logo-tmFör jobb och karriär så vinner självklart LinkedIn , ett socialt nätverk för professionella som verkligen vuxit och blivit riktigt bra. Nätverket gör det enkelt för rekryterare att hitta rätt personer och för jobbsökande att hitta vänner som har kontakter inom vissa företag och liknande. Många nya funktioner och intressanta grupper som diskuterar en mer proffsig sida av ämnen.

Hobby;

Duolingo_logo_with_owl.svgEn av vinnarna på i genren hobby är språkprogrammet Duolingo vilket är ett kul val. Ett sätt att lära sig 20 olika språk på och det är helt gratis.

Andra appar handlar om att lära dig mer om växter men också matlagning. Klassiker förstås.

Den fulla listan kan du klicka dig vidare till nedan, hur det än är hoppas jag att du får ett riktigt fint nytt år och att någon app av alla i samlingen kan göra någon del av livet förbättrat nästa år.

Det som är helt tydligt är dock att appar blivit det nya sättet att göra konst, propaganda, information, spel och allt på nuförtiden. Det kommer inte bli mindre av den varan framöver. En dag är kanske ett större nyårslöfte att “lära sig programmera”, än det är idag. Med all språkundervising som sker i skolor så är jag övertygad om att det viktigaste av språk idag och under överskådlig framtid är programmeringsspråk.

Till den dagen så får vi fortsätta att försöka sluta med våra dåliga vanor och börja med bättre.

God Jul och Gott nytt år.


https://www.cnet.com/how-to/new-years-resolutions-apps-2019-exercise-save-read-new-job-hobbies/

, , , , , , , , ,

Fredrik Mattsson

Gillar att skriva, gillar teknik, gillar nördiga produktivitetsgrejer. Gillar mina två barn, gillar mitt jobb och jag gillar tydligen en jäkla massa. Det gillar jag också!
%d bloggare gillar detta: