15 januari, 2019 Fredrik Mattsson

Röststyrda persienner från IKEA

omni.se/a/kaow1X

På länken ovan kan du läsa mer om hur IKEA nu har lanserat persienner som du styr med rösten.

Saker blir definitivt mer och mer likt en sci-fi-film desto mer tiden går. Det dröjer inte många år tills dess att vi har saker här och där i hemmet och en lång konversation med någon kan innebära att olika röststyra enheter plockar upp kommandon som är tillräckligt lika det du säger och på så vis kan vi i en framtid få ett rum som gör massa saker när vi egentligen vara vill prata loss lite med någon i mobilen eller någon i rummet. Fläkten slår på plötsligt, medan du pratar, sen frågar din högtalare vilken musik du menar att du vill höra, din spelkonsol startar och toaletten spolar inne på toa, byrålådan öppnas och en annan stängs, lampan slocknar och personerna åker upp. ?

Det är kul med teknik, men redan nu ska min MacBook lyssna efter ett visst ord för att aktivera röststyrning. Ungefär en gång om dagen lyckas den höra mig sägs ordet utan att jag gjort det (eftersom jag pratat i telefon och sagt något som datorn uppfattar som lika nog) och med fler enheter blir det fler som lyssnar.

Det kommer lösa sig tillslut, men det ska bli kul att se hur vi hanterar allt när huden börjar leva av sig själva. Det gäller att ingen är rädd för att det spökar, förr skyllde vi på att “huset rör sig” när det knakade i ett tomt rum. Nu lär vi skylla på persiennerna. ?

, , , ,

Fredrik Mattsson

Gillar att skriva, gillar teknik, gillar nördiga produktivitetsgrejer. Gillar mina två barn, gillar mitt jobb och jag gillar tydligen en jäkla massa. Det gillar jag också!
%d bloggare gillar detta: