Använd Apple Pay på Apple Watch

24 mars, 2019
24 mars, 2019 Fredrik Mattsson

Använd Apple Pay på Apple Watch

Photo by Lorenzo Cafaro on <a href="https://www.pexels.com/photo/close-up-code-coding-computer-239898/" rel="nofollow">Pexels.com</a>

Som jag tidigare skrev om, så kan boende i Sverige nu få igång Apple Pay – ganska enkelt. Det gör att du kan betala på butiker som kommit igång med Apple Pay i Sverige och det är bra att vara förberedd för många andra, men den största fördelen att använda Apple Pay är förstås för resande medborgare, personer som tillbringar mycket tid i länder där det är vanligare med Apple Pay och där butiker är igång i större utsträckning än här.

Jag skriver om Klarna, det var mitt exempel i förra artikeln och när artikeln skrevs var det den bästa varianten. Idag kan det finnas fler som konkurrerar men Klarna har fördel i att de är så sammankopplade med nätshopping och avbetalningar. De flesta har redan en relation med dem och de flesta gillar smidigheten att kunna betala av i en takt som passar. Oavsett tjänst kan du förenkla ytterligare, när allt fungerar bakom kulisserna.

closed apple watch beside eyeglasses on table

När allt nufungerar är det dags att fixa din Apple Watch och kunna betala med den istället för att plocka fram mobilen. Det är höjden av lättja på ett sätt, men allt ska vara så smidigt som möjligt och varje sekund vi sparar är en sekund att lägga på annat. Jag tänkte samma sak när jag insåg att SJhade en app till Apple Watch som visade min biljett, som gör att konduktören kan använda sin lilla skanningsapparat för att se att jag betalat. Min tanke var att det var onödigt, att jag självklart plockar fram mobilen med samma hastighet. Men när jag väl sitter där, med väskor omkring mig, min ena dotter som undrar när jag ska plocka fram fika, min andra dotter med MIN mobil i hennes händer – spelandes något spel – då är det ganska perfekt att kunna visa taggen, direkt från klockan. Det är nära till hands, dottern kan spela vidare och jag slipper rota efter mobilen i fall där den inte redan är ockuperad av yngre makt. Samma sak är det rimligen med pengar, det kommer finnas tillfällen då det är smidigare att använda klockan. Kassar, plånböcker och något missförstånd , tillsammans med köande och folk som pratar för mycket, kanske gör klockan perfekt som betalningsmedel.

Det är dessutom otroligt enkelt att betala med klockan, aktivera genom ett dubbelklick och då är den klar att ta emot köpet, du sveper klockan över terminalen och vips så är det klart. Jämför det med att plocka fram en stor mobil så kommer det här bli en snyggare och snabbare väg.

Du måste dock “lägga till” ditt kontonkort i Inställningar för klockan, i appen Watch gör du det och där kan du också ha flera kort, något du kan välja mellan sen.

Vill du läsa mer detaljer och mer steg för steg kring själva inställningen för Apple Watch så finns en guide här…

Den där dagen då vi inte längre behöver ta med oss kort och kontanter på stan är närmare än jag trodde för bara några år sedan. Jag hoppas att vi också kommer igång med detta och att det blir lätt för användarna. Snart spelar märket på din telefon roll för just den saken, har du iPhone kommer du kunna betala på ett sätt eller betala överhuvudtaget, har du Android kommer du kunna betala på annat sätt om ens alls.

Det ska vara lätt för kunderna och det ska fungera oavsett vilken teknik du använder i din mobil, tycker jag. Går vi vidare mot det så kommer dag efter dag bli smidigare och smidigare.

, , , , , ,

Fredrik Mattsson

Gillar att skriva, gillar teknik, gillar nördiga produktivitetsgrejer. Gillar mina två barn, gillar mitt jobb och jag gillar tydligen en jäkla massa. Det gillar jag också!
%d bloggare gillar detta: