31 maj, 2019 Fredrik Mattsson

Rengöra AirPods hårt!

Jag har precis letat runt på nätet efter ett bra sätt att göra rent AirPods, eftersom ljudet nästan inte gick att höra i ena hörluren och var dåligt i den andre.

Jag har använt bommulstussar och alla tips med torra rengöringsdukar och annat smått. Ljudet har ännu blivit sämre och sämre.

Efter att ha insett att garantin är slut så vågade jag plötsligt chansa. Jag körde en hård rengöring och nu är jag chockad. De är som nya igen och något fel på volymen var det inte egentligen. Nu fungerar de perfekt, men gör en riskanalys innan du provar detta.

Jag tog rengöringsspray från Deltaco och sprayade så den stora svarta delen blev lite blöt. Torkade med ett lite blött papper så gott det gick. Sen blev är den var ren följde jag ett tips som är “för hörluren till läpparna och blås in i den mindre svarta delen, då går luften igenom hörluren och eventuell smuts i den stora svarta delen kommer hoppa ur, varpå du kan torka igen. Gör om några gånger så du känner luften går igenom hörluren, sakta men bestämt och tätt. Torka och torka på alla ställen och blås även på stora svarta delen för att få luft ut i den mindre svarta delen också. ”

Sen lät jag dem torka i fem minuter och de är som nya igen. Många säger att man inte borde blåsa och att man inte ska ha vätska på dom, men detta förändrade allt.

Prova först göra rent med torra metoden men är det allvarligt så kör denna variant istället.

Kommentera om det fungerade.

, , , ,

Fredrik Mattsson

Gillar att skriva, gillar teknik, gillar nördiga produktivitetsgrejer. Gillar mina två barn, gillar mitt jobb och jag gillar tydligen en jäkla massa. Det gillar jag också!
%d bloggare gillar detta: