OfficeTime, håll koll på din tid!

11 december, 2012
11 december, 2012 Fredrik Mattsson

OfficeTime, håll koll på din tid!

Det tog ett bra tag innan jag förstod vilket otroligt bra program det här är. Ett bra tag innan jag förstod hur mycket värde det ger att aldrig missa tid att fakturera.

Den här appen är gjord för att hålla koll på dina jobb, dina projekt och skapar ett underlag till dig för att dina kunder tydligt ska se vad du gjort – och när…

Det gör att det blir tydligt, men det gör också att du verkligen får betalt för din tid. Själv har jag alltid avrundat nedåt. Desto längre tiden går, desto fler dagar som gått sedan jag gjorde jobbet åt min kund. Desto mer känns det som att jag tar bort. Har jag jobbat 3.5 timmar så tänker jag automatiskt att det säkert bara var en timme eller två. Vilket, på sikt, kostar rejäla pengar.

Den här appen är på enegelska, det är en nackdel. En annan nackdel är att det inte synkas via iCloud, något som jag hoppas åtgärdas så fort som möjligt. Dock så fungerar synk mellan iPhone och datorn om du är hemma på samma nätverk, sjukt smidigt fungerar det dessutom. Men, det vore ändå bättre med iCloud, som är ännu enklare.

 

 

En version finns för Windows, en för Mac. Det gör att du får programmet i din “taskbar” och du kan där välja att starta ett projekt eller stoppa projekt.

Du döper projekten hur du vill, du skriver dessutom in vilken timdebitering du tar och det kan vara olika beroende på vilket slags jobb du gör just nu.

När du stoppar ett projekt så får du skriva in en notering vad du har gjort. Dessa tider och noteringar samlas och vi kommer sen till det fina.

När du tycker det är dags att fakturera så väljer du “make invoce” och vips, så räknas alla dina tider samman med noteringar och allt. En färdig faktura har du då att skriva ut, men du kan göra om “mallen” så att det istället är ett färdigt underlag. Du kan med andra ord skicka fakturan direkt, eller skicka underlaget till vem som nu sköter fakturering. Kund får se starttider och sluttider och du missar inget!

Ytterligare fina funktioner är att programmet hämtar från din kalender, om du skriver projektnamnet i din kalenderpost så importerar OfficeTime dessa automatiskt. Du kan alltså välja att använda programmet genom att bara utgå från din vanliga kalender. Något som gör att kan lägga till poster i kalendern på telefonen, som sen importeas via datorn automatiskt.

Ytterligare funktioner är att kollegor kan exportera sina egna projekt till dig, du kan därefter samla flera kollegors tider och få ut en faktura som tar betalt för era olika jobb på olika tider till samma kund. Sjukt smidigt, och det ger otroliga möjligheter.

Idag, när vi är så mobila. Är det fantastiskt intressant, samarbeten med tillfälliga projekt gör att man nu kan nå samfakturering, oavsett var man är eller hur företagsformer ser ut.

Det finns också versioner för din iPhone och iPad, eller Android. Dessa fungerar som enklare varianter. Där ser du alla projekt du gjort på datorn, och där startar du och skriver noteringar som vanligt. Sen synkas allt när du kommer hem, och förs in på rätt ställe automatiskt.

Som sagt, en helt sjukt bra app för företagare som behöver få koll på timdebiteringen. Eller för en anställd som vill kunna skriva underlag i ensamma projekt eller i gemensamma. Man kan såklart ställa in timdebitering på 0kr och på så vis bara använda verktyget mellan kollegor, för att få koll på tider som gått åt till ett projekt mot samma kund. Även om man sen fakturerar i egna bokföringsprogram.

Jag önskar mig iCloud, jag önskar mig översättning på svenska, jag önskar mig videokurser som visar vilka möjligheter programmet ger. Annars är det toppbetyg!

Du köper appen genom länkarna till App Store eller genom att prova en demo direkt på hemsidan.

http://www.officetime.net/

, , , , , , ,

Fredrik Mattsson

Gillar att skriva, gillar teknik, gillar nördiga produktivitetsgrejer. Gillar mina två barn, gillar mitt jobb och jag gillar tydligen en jäkla massa. Det gillar jag också!
%d bloggare gillar detta: