5 september, 2011 Fredrik Mattsson

Spar alla lösenord! Slipp allt strul!

Lastpass

Ladda ner i iTunes

Jag har provat tuuuusen olika appar som säger att de är så jäkla bra på att spara lösenord. Det brukar dock visa sig att man måste tramsa och krångla ändå, hur man än gör.

Nu finns dock appen som jag alltid velat ha, den spar alla lösenord automatiskt. Du laddar ner tillägg till den web-läsare du använder. När den väl är installerad så känner tillägget av när du går in på en sida som du har sparat lösenord till, eller om du skriver in ett nytt lösen, så får du fråga att spara det.

Men det som är bra, riktigt bra, är att det finns en app för din iPhone/iPad/iPod som har en egen webläsare i sig. Det betyder att du loggar in med ditt huvudlösenord i appen, sen ser du alla dina sparade sidor (det spelar ingen roll om du spart dem via en dator eller via din iPhone). Klickar du på en av dem så loggas du in på respektive sida automatiskt. Spar hur mycket tid som helst!

Konkurrerande appar har lyckats fram till detta, man har trots allt blivit tvingad att gå in i appen, kopiera sitt lösen och sen logga in i safari ändå. Nu slipper man det där.

Nu kommer vi till det tråkiga, det kostar en liten slant. Men för mig är det lätt värt det. Men den kostar bara 1 dollar per månad, vilket inte är så farligt. Speciellt inte nu när dollarn är så billig =)

Här finns en liten film om hur det fungerar:

Och genom att klicka på ikonen högst upp kan du ladda hem appen. Kommentera vad du tycker!

, , , ,

Fredrik Mattsson

Gillar att skriva, gillar teknik, gillar nördiga produktivitetsgrejer. Gillar mina två barn, gillar mitt jobb och jag gillar tydligen en jäkla massa. Det gillar jag också!
%d bloggare gillar detta: